Verpleegoproepsystemen

Geverifieerd door redactie

Categorie: Derdelijnszorg, TweedelijnszorgMet een verpleegoproepsysteem kunnen cliënten of patiënten een verpleegkundige oproepen of ze voorzien in passieve alarmering met slimme sensoren. Tegenwoordig zijn dit oproepsystemen met zeer uitgebreide mogelijkheden, bijvoorbeeld voor draadloos alarmeren en de locatiebepaling van patiënten. Een verpleegoproepsysteem leveren wij van vooraanstaande merken.

Waarom een verpleegoproepsysteem?
Een oproepsysteem voor de zorg biedt diverse voordelen en kan bijdragen aan uiteenlopende oplossingen. Het kan worden toegepast in kritische omgevingen waar de zorg voor mensen en hun veiligheid centraal staat. Doordat alle apparaten met elkaar in verbinding staan, kan er snel worden opgetreden bij calamiteiten.

Elk verpleegoproepsysteem heeft zijn eigen sterke kanten en voordelen. Zetacom levert systemen van onder andere Ascom, DEA (Cinnovate), BProCare, Sensara en Smartervision. Samen met u bepalen wij welk oproepsysteem het best toepasbaar is in uw situatie.

Mogelijkheden van een modern verpleegoproepsysteem
Een modern verpleegoproepsysteem (VOS) bestaat vaak uit méér dan alleen de drukknoppen bij het bed. Het oproepsysteem kan bijvoorbeeld worden ingezet als alarmserver of voor een calamiteitenoproep. Het biedt ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld:

Draadloos alarmeren:

  • Integratie van spraak voor spreek-luister verbinding met cliënten.
  • Integratie van beeldcommunicatie.
  • Koppeling met brandmeldcentrales.
  • Koppeling met locatiebepalingssytemen.

Een VOS is tegenwoordig vaak gebaseerd op een internetprotocol (IP). Dat biedt ook volop mogelijkheden voor technische oplossingen zoals virtualisatie, centralisatie en redundantie. Met deze nieuwe technieken kan de basis worden gelegd voor een comfortabele én veilige woonomgeving.

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als