PATIENT+

Geverifieerd door redactie

Categorie: TweedelijnszorgPATIENT+ heeft voor ruim 80 diagnoses een keuzehulp beschikbaar. Een keuzehulp is een online hulpmiddel, waarmee arts en patiënt inzicht krijgen in de persoonlijke situatie en voorkeuren van de patiënt. Nadat de patiënt inlogt met een persoonlijke pincode, doorloopt hij in een aantal stappen de keuzehulp.

Al dan niet beademen, reanimeren of laten opnemen op de Intensive Care Unit (ICU): het zijn complexe, beladen onderwerpen die zorgverleners met kwetsbare ouderen bespreken. Nu Covid-19 woedt in Nederland en er relatief veel ouderen op de ICU belanden, worden dagelijks vele van deze gesprekken gevoerd. Om patiënt en zorgverlener hierbij te ondersteunen, heeft PATIENT+ met het Albert Schweitzer ziekenhuis de gesprekshulp ‘behandelgrenzen’ ontwikkeld. Aan de gesprekshulp blijkt veel behoefte. Verschillende ziekenhuizen en huisartsenpraktijken zetten de gesprekshulp reeds in.

De gesprekshulp is per direct gratis beschikbaar voor andere ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en verpleeghuizen.

De gesprekshulp is beschikbaar als pdf-versie en als online instrument. Zorgverleners kunnen de gesprekshulp aanvragen bij het team van PATIENT+ via contact@patientplus.info, (030) 800 92 06 of middels het online aanvraagformulier.

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als