EVOCS Medical Image Communication

Geverifieerd door redactie

Categorie: TweedelijnszorgMedische beelden en rapporten
Door de overvolle IC-afdelingen moeten er momenteel veel patiënten worden vervoerd naar ziekenhuizen door het hele land. Om ook de bijbehorende medische beelden snel en eenvoudig uit te kunnen wisselen, willen wij (Canon Medical Systems) graag belangeloos ons landelijke EVOCS-netwerk ter beschikking stellen aan de RADIOLOGIE-afdelingen.

De EVOCS webapplicatie is onder zorginstellingen de meest geaccepteerde manier om medische beelden en rapporten digitaal uit te wisselen. Snel, veilig en eenvoudig. Overal en op elk gewenst moment. Het is een bewezen technologie: EVOCS online beelduitwisseling wordt sinds 2004 (inter)nationaal gewaardeerd. Alleen al in Nederland gebruikt 85 procent van de ziekenhuizen EVOCS om beelden en rapporten digitaal te delen (voornamelijk Cardiologie). Dankzij deze integrale toepassing kan de arts of specialist zich nog gerichter inzetten voor de patiënt. Maar ook in andere disciplines in het zorgproces toont EVOCS zijn meerwaarde.
Ziekenhuizen werken steeds intensiever samen met andere zorginstellingen. Goede, toegankelijke en snelle medische beelduitwisseling is daarbij cruciaal voor patiëntbehandeling. Via EVOCS kunnen medische professionals – ziekenhuisbreed – sneller en efficiënter uiteenlopende soorten diagnostische beelden opslaan, beoordelen en rapporteren. Een patiënt wordt sneller geholpen of doorverwezen, een nieuwe specialist krijgt direct beelden gestuurd. Dat versnelt de diagnose.

Bezoek website

Tags: , , ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als