EMDR-VR

Geverifieerd door redactie

Categorie: TweedelijnszorgVirtual Reality.

Met de Psylaris EMDR-VR oplossing biedt je je cliënten de mogelijkheid om zelfstandig EMDR-sessies te doorlopen in Virtual Reality. Hiervoor worden zij door gesproken instructies van de applicatie door het standaardprotocol geleid in een veilige en neutrale virtuele omgeving.

Het verloop van een sessie wordt automatisch bepaald door input die tijdens keuzemomenten expliciet wordt gevraagd (bijv. SUD-score, NC), maar ook op basis van impliciete signalen. Zo kan de applicatie bijvoorbeeld de moeilijkheid van de afleidingstaak aanpassen aan het niveau van de client, of trachten een blokkade op te heffen middels alternatieve instructies.

Tijdens een EMDR-VR sessie hoef je als behandelaar niet in te grijpen of direct aanwezig te zijn. Natuurlijk kun je wel gedurende een beeldbelsessie meekijken hoe de cliënt reageert op de toepassing. Ook kun je voorafgaand aan een sessie parameters aanpassen (bijv. maximale sessieduur) en kun je achteraf via een webportal inzien wat de vorderingen van de cliënt zijn in de sessie (bijv. daling SUD-score).

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als