AmsterdamUMC

Geverifieerd door redactie

Categorie: TweedelijnszorgVideoconsult

Het AmsterdamUMC biedt videoconsultatie op alle poliklinieken aan. Het continueren van zorg in een tijd van ‘social distancing’ door COVID-19

Het AmsterdamUMC heeft binnen 3 dagen de implementatie van videoconsulten opgeschaald. Waar voorheen videoconsulten gebruikt werd op enkele vooroplopende poliklinieken, is videoconsultatie als contactmogelijkheid nu beschikbaar voor alle poliklinieken op beide ziekenhuislocaties. Hierdoor kan reguliere poliklinische zorg, die ten tijde van de COVID-19 pandemie zoveel mogelijk afgewend moet worden, gecontinueerd worden. Daartoe is een triage-indeling van het type consult opgesteld. Op deze manier vindt momenteel enkel nog de fysiek noodzakelijke zorg plaats op de poli. Alle overige consulten worden waar mogelijk omgezet in een videoconsult of een telefonisch consult.

Voor meer informatie bezoek onze website

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als