Noord-Brabant Avans

Geverifieerd door redactie

Categorie: Nuldelijnszorg | PreventieVakkundig online hulpverlenen: jeugdhulp, jeugdzorg en opvoedingsondersteuning. Géén technologische oplossing maar methodische kennis vóór online hulpverlenen (geen therapie).

De Werkplaats Sociaal Domein richt zich op: samen leren we hoe sociale professionals technologie kunnen benutten, zodat mensen niet kwetsbaarder worden dóór technologie en zodat kwetsbare mensen juist beter af zijn met de inzet van technologie.

Eén van de Lerende Netwerken richt zich specifiek op Online alliantie. Hierin posten wij in maart en april 2020 allerlei hulpmiddelen om professionals te ondersteunen in online hulpverlening.
Professionals en aanstaande professionals kunnen hiervan gratis gebruik maken via sociale media. Specifieke trainingen en instrumenten worden gedeeld via het Lerend Netwerk (Microsoft TEAMS).

De materialen zijn zeer praktisch van aard en direct te gebruiken voor deskundigheidsbevordering.

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als