Livi, medische videoconsultaties

Geverifieerd door redactie

Categorie: Derdelijnszorg, Nuldelijnszorg | Preventie, Tweedelijnszorg, VierdelijnszorgLivi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020) in Nederland een gratis platform voor medische videoconsultaties. Livi Connect is een eenvoudig te gebruiken platform dat zorgverleners zoals huisartsen en psychiaters via video met hun patiënten verbindt. Met al meer dan 2 miljoen afgeronde consultaties in Europa vereenvoudigt Livi de toegang van patiënten tot de gezondheidszorg. 

Livi Connect is en blijft gratis beschikbaar als directe reactie op het coronavirus. Digitale afspraken stellen patiënten in staat om hun arts vanuit huis te spreken, zonder dat ze het virus oplopen of verspreiden. Ook op de lange termijn vermindert Livi Connect de druk op de gezondheidszorg door bijvoorbeeld onnodige bezoeken aan de polikliniek te voorkomen, terwijl patiënten de aandacht blijven krijgen die ze nodig hebben.

De snel toenemende belangstelling voor videoconsultaties bij huisartsen, psychologen en andere medisch specialisten, is een trend die kan helpen om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden. Digitale gezondheidszorg biedt oplossingen voor het omgaan met vergrijzing, wachtrijen in de zorg, en stijgende kosten van de gezondheidszorg. Livi Connect is momenteel beschikbaar in een aantal Europese landen, de VS en Canada.

Bezoek website

Tags: , ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

KIJKsluiter

Geplaatst in: Eerstelijnszorg

KIJKsluiter is een platform met ongeveer 8.500 animatievideo’s waarin de belangrijkste informatie

Digitaal Kluisje

Geplaatst in: Nuldelijnszorg | Preventie

MedSafe is een PGO waarbij iedereen zijn gegevens zelf bij kan houden

Zivver Meet

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Zivver Meet is de beveiligde videobeldienst voor de zorg- en gemeentesector en