HC@home

Geverifieerd door redactie

Categorie: Derdelijnszorg, Eerstelijnszorg, Nuldelijnszorg | Preventie, Tweedelijnszorg, VierdelijnszorgE-health

HC@Home maakt het voor patiënten mogelijk om zelf de regie voor hun gezondheid te nemen, met behulp van een gebruiksvriendelijke oplossing voor zorg & behandeling, informatie en diagnostiek in de omgeving van de patiënt.

Zorg & behandeling in de omgeving van de patiënt houdt in dat hij of zij activiteiten, hartslag, bloeddruk, gewicht of zuurstofgehalte kan meten. De resultaten van de meting worden via een smartphone automatisch naar een beveiligde website gestuurd. Op ieder gewenst moment kunnen de waarden worden ingezien door zowel de patiënt als de behandelaar.

Met behulp van een gebruiksvriendelijke e-health oplossing, wordt er thuis gewerkt aan de gezondheid. De patiënt krijgt alle ruimte om op een gewenst tijdstip en plaats, metingen te doen ter ondersteuning van de verbetering van de gezondheid. HC@home biedt de patiënt de vrijheid om thuis vitale waarden te meten. De resultaten worden via een smartphone automatisch naar een beveiligde website gestuurd. Op ieder gewenst moment kunnen de resultaten van de metingen worden ingezien door zowel de patiënt als diens zorgprofessionals, waardoor passende zorg kan worden geboden.

Telemonitoring biedt zorgprofessionals de mogelijkheid om de gezondheidssituatie van een patiënt te monitoren en onderling af te stemmen. Waarden als bloeddruk, gewicht, temperatuur en zuurstof worden gemeten en via een beveiligde verbinding verstuurd naar het portaal van de instelling. Bij afwijkingen onderneemt de zorgprofessional actie zonder dat de patiënt op het spreekuur hoeft te komen. Doordat patiënten in contact staan met een zorgverlener voelen zij zich veiliger. De belangrijkste voordelen:

– Geeft patiënt regie op eigen gezondheid
– Monitoring op afstand
– Behandeling tijdig bijsturen
– Verminderd heropnames en polibezoeken

Telerevalidatie is een mooie aanvulling op het reguliere revalidatieprogramma. Het vervangt geplande sessies op locatie door een training op maat. Met het HC@Home platform kan de patiënt in een eigen omgeving werken aan de verbetering van de conditie en gezondheid. Daarnaast bieden we ook meetmogelijkheden aan in de eigen leefomgeving van de patiënt, zoals tuinieren of huishoudelijke werkzaamheden. Door deze flexibiliteit zijn meer mensen in staat deel te nemen aan het revalidatieprogramma.

Te behalen winst:
– Vergroten gedragsverandering in leefstijl
– Vrijheid moment en plaats van training
– Eigen keuzemogelijkheid soort activiteiten
– Bewegen met vooraf gesteld hartslagdoel

M-Learning biedt patiënten en zorgprofessionals de mogelijkheid om op eenvoudige wijze modules (vragenlijsten, trainingen en toetsen) te volgen. De modules kunnen op maat worden gemaakt of in eigen beheer worden gerealiseerd en onderhouden. Er kan gebruik worden gemaakt van diverse typen vragen, informatie en multimedia. Een aantal voorbeelden van toepassingen zijn: informatie vooraf, tijdens of na een behandeling en toestemmingsverklaring voorafgaand aan behandeling of onderzoek.

De belangrijkste voordelen:
– Gerichter informeren door toepassen resultaten
– Gebruik van M-Learning is tijd en plaats onafhankelijk
– Eenvoudig informatie delen met sociale omgeving patiënt
– Sneller inzicht in kennisniveau van patiënt

Bezoek website

Tags: , , ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als