Zwangerenportaal

Geverifieerd door redactie

Categorie: Nuldelijnszorg | PreventieZwangerenportaal.nl biedt gratis functionaliteiten voor verloskundigen om de kwaliteit van zorg tijdens coronavirus te kunnen waarborgen.

De omstandigheden rondom het coronavirus maken het voor verloskundigen moeilijk om kwalitatieve zorg te kunnen blijven bieden. Fysiek contact wordt sterk afgeraden, waardoor het erg lastig wordt om een consult in een verloskundigenpraktijk te laten plaatsvinden. Reden voor zwangerenportaal.nl om gratis functionaliteiten te introduceren, welke verloskundigen kunnen ondersteunen in deze tijd waar zoveel mogelijk op afstand wordt gewerkt. Inmiddels worden deze functionaliteiten al door meer dan 220 verloskundigenpraktijken en echopraktijken gebruikt én met succes.

  • Het enige gratis online platform in Nederland waar zowel verloskundigen het dossier van cliënten kunnen delen en de cliënten het dossier via een eigen account kunnen inzien.
  • De mogelijkheid voor een videoconsult met cliënten, waardoor zij hun huis niet meer hoeven te verlaten in tijden van de COVID-19 omstandigheden.
  • Makkelijk communiceren met cliënten rondom updates (over het coronavirus), door middel van online functionaliteiten zoals een 1-op-1 chatfunctie en eigen praktijkkanaal.
  • Aansluiten bij zwangerenportaal houdt in dat je als praktijk automatisch voldoet aan de huidige wetgeving.
  • Uiteraard is zwangerenportaal.nl NEN 7510:2017 gecertificeerd en handelen wij volgens de AVG.

Cliënten worden na het aanmelden bij de praktijk, gelijk uitgenodigd voor zwangerenportaal.nl waardoor het videoconsult direct kan plaatsvinden. Hier hebben inmiddels ruim 150 praktijken gebruik van gemaakt. Meer informatie vindt u op onze website.

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als