Zodos

Geverifieerd door redactie

Categorie: EerstelijnszorgPersoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Zodos is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO): een levenslang hulpmiddel om relevante gezondheids-informatie te verzamelen, te beheren en te delen en om de regie te kunnen nemen over eigen gezondheid. In Zodos kunt u digitale kopieën van bestaande (elektronische) medische dossiers van zorgaanbieders bewaren en eigen gegevens zoals zelfmeetwaarden toevoegen. Een PGO als Zodos is een aanvulling op de bestaande medische dossiers van zorgaanbieders.

Informatie die u verzamelt kunt u beveiligd naar uw zorgverlener sturen, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een consult. Welke gegevens dit zijn en voor welke periode bepaalt u helemaal zelf. Zodos is zo gemaakt dat uw huisarts gegevens die u stuurt automatisch in zijn of haar informatiesysteem kan verwerken. Voor andere zorgaanbieders is een speciaal zorgaanbiedersportaal gemaakt.

In juni 2016 heeft Zodos zich verbonden aan de ontwikkeling van MedMij. MedMij stelt spelregels op voor het uitwisselen en gebruiken van gezondheidsgegevens. Producten en organisaties die voldoen aan MedMij, moeten zich aan deze spelregels houden. Het betekent dat zij op een door MedMij goedgekeurde manier gegevens met elkaar uitwisselen en met deze gegevens omgaan. Namelijk op de MedMij manier: veilig en betrouwbaar.

Bezoek website

Tags:


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als

MijnBezoek

Geplaatst in: Derdelijnszorg

MijnBezoek is het toegankelijke online platform om veilig het bezoek te organiseren