Welshop

Geverifieerd door redactie

Categorie: EerstelijnszorgPsychische online hulp zonder wachtlijst

Op Welshop vind je uitsluitend psychische hulp waarmee je direct aan de slag kunt, zonder wachtlijst. De online behandelingen op Welshop zijn volwaardige behandelingen, vergoed door je zorgverzekeraar, zoals je die bij elke GGZ-instelling vindt. Het verschil is dat je via videobellen contact hebt met je behandelaar en zelf aan de slag gaat met online trainingen. Dat klinkt ingewikkeld, maar blijkt in de praktijk heel eenvoudig en goed te werken.

Veel cliënten vinden het fijn dat ze de afspraken vanuit huis kunnen doen op een tijd die hen goed past. Dit geeft de ruimte om een gesprek nog even rustig te overdenken, zonder meteen weer de drukte van het verkeer of openbaar vervoer in te stappen.

Door lange wachtlijsten in de zorg is het vaak lastig om op korte termijn gepaste hulp te vinden. Het is fijn als er iemand is, die met je meedenkt en je begeleidt. Via Welshop zorgen zorgaanbieders ervoor dat hulpzoekenden snel aan de slag kunnen met een therapeut, psycholoog of coach.

Welshop is een landelijk initiatief van GGzE in Eindhoven. Een onafhankelijk platform dat je in staat stelt zelf te kiezen hoe je mentaal gezonder wordt. Waar zorgaanbieders er gezamenlijk voor zorgen dat je direct geholpen wordt en zo wachtlijsten in de zorg terugdringen. De missie is dit platform te laten groeien tot een kwaliteitsmerk en het eerste aanspreekpunt te zijn voor diegenen die behoefte hebben aan zorg of coaching in heel Nederland.

Bezoek website

Tags: , ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als

MijnBezoek

Geplaatst in: Derdelijnszorg

MijnBezoek is het toegankelijke online platform om veilig het bezoek te organiseren