Slimme sensoren

Geverifieerd door redactie

Categorie: Derdelijnszorg, Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgHet gebruik van slimme sensoren in de zorg neemt toe. De alarmering kan daardoor veiliger, efficiënter en doelgerichter plaatsvinden. Dat zorgt voor meer rust en tijd op de werkvloer én voor patiënten.

Voorheen werden slimme sensoren en camera’s gebruikt in de verpleeghuiszorg en de (geestelijk) gehandicaptenzorg. Door de steeds slimmere technieken is het tegenwoordig mogelijk om zorg ook in de thuissituatie te ondersteunen. Voor levensstijlmonitoring en om de ontwikkeling van patiënten bij te houden.

Een bed-sensor (zoals een bedmat) kan tegenwoordig naast gewicht ook microtrillingen meten. Dan is het ook zeker dat het gewicht van een mens op de sensor drukt. Dat geldt ook voor de stoelmat. Door verschillende sensoren te combineren en bijvoorbeeld ook camera’s te benutten, kunnen slimme combinaties worden gemaakt. Deze zijn af te stemmen op de specifieke kenmerken en behoeften van een patiënt of bewoner. Die persoonlijke scenario’s zijn met een tablet eenvoudig en per afdeling te beheren.

Wilt u patiënten ook op afstand monitoren? Bezoek dan onze website.

Bezoek website

Tags:


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als