Tessa

Geverifieerd door redactie

Categorie: Eerstelijnszorg



Tessa is een sociaal robotje die mensen in de zorg ondersteunt. Hierdoor kunnen mensen ook op afstand zorg bieden tijdens bijvoorbeeld CoVid-19 quarantaine van zorgverlener of cliënt en / of een tekort aan personeel wanneer bijv. beeldbellen ook geen oplossing is.

Tessa is een sociaal robotje dat mensen met een cognitieve beperking ondersteunt met gesproken berichten, herinneringen, muziek en aanwezigheid. Hierdoor kan de cliënt, ondanks een beperking, weer meer zelf. Je kunt via een web-app app berichten, vragen of een herinnering inplannen. Tessa spreekt deze vervolgens op het geplande tijdstip met haar eigen stem uit. Tessa luistert ook naar het antwoord en laat dit zien via de app. Ook kan Tessa de sfeer in huis verbeteren door voor te stellen om de favoriete muziek op te zetten.

Tessa geeft zo zorgprofessionals de mogelijkheid om de cliënt te ondersteunen wanneer er niemand aanwezig kan zijn.
Tessa wordt al ingezet door meer dan 75 zorgaanbieders om hun cliënten te ondersteunen, en heeft laten zien dat het mensen zelfstandiger maakt en kan fungeren als een ondersteunend ‘maatje’.

Bezoek website

Tags:


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als

MijnBezoek

Geplaatst in: Derdelijnszorg

MijnBezoek is het toegankelijke online platform om veilig het bezoek te organiseren