Spreekuur

Geverifieerd door redactie

Categorie: Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgAls je je zorgen maakt over jouw gezondheid, dan kun je via Spreekuur online een huisarts spreken. Na een korte check weet je snel of je online geholpen kunt worden. Je beantwoordt via onze veilige website vragen over jouw symptomen, deelt een foto en je maakt eenmalig een account aan. Zo kan de huisarts goed voorbereid antwoord geven op jouw vragen.

Je kunt Spreekuur overal gebruiken; bijvoorbeeld vanuit huis of op je werk. De huisarts kan je goed en snel online helpen, omdat je van tevoren vragen beantwoordt en een foto deelt. Meestal chat je dan met de huisarts. Soms wil de huisarts met je videobellen. Soms onthoud je niet alles wat de huisarts je heeft verteld. Met Spreekuur kun je altijd alle adviezen van de huisarts later nog eens teruglezen.

Spreekuur is gemaakt door Topicus in samenwerking met DigiDok. Topicus is een nuchter softwarebedrijf in het Deventer. Wij worden er blij van als onze software het leven van onze gebruikers net wat beter maakt. Hiervoor richten we processen op een andere manier in, zonder het belang van persoonlijke contact uit het oog te verliezen. DigiDok zorgt ervoor dat de vragen die het contact tussen patiënten en zorgverleners voorbereiden, zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van huisartsen. Ook laat Digidok de vragen toetsen en goedkeuren door de Universiteit Utrecht.

Bezoek website

Tags: , , ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als