Smartphones / Tablets

Geverifieerd door redactie

Categorie: Derdelijnszorg, Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgHet gebruik van smartphones en tablets in de zorg is flink in opmars. Welke toestellen u het best kunt gebruiken, is volledig afhankelijk van uw situatie, werkprocessen en doelstellingen. Succesvolle toepassing van smartphones in de zorg is bovendien sterk afhankelijk van goede integratie in uw totale ICT-omgeving.

Smartphones bieden extra voordelen in de zorg
Bestaande oplossingen zoals WiFi-toestellen of mobiele DECT-toestellen worden in de zorg steeds vaker vervangen door smartphones. Medewerkers zijn hier immers vertrouwd mee en ze bieden extra mogelijkheden door het gebruik van apps en bijvoorbeeld mogelijkheden voor het gebruik van camera’s. De opkomst van de message broker als slimme, centrale ‘spelverdeler’ voor het berichtenverkeer in ziekenhuizen en zorginstellingen, maakt het gebruik van smartphones bovendien nog eenvoudiger.

Samenwerking smartphones en message broker
De opkomst van message brokers is een duidelijke trend in de zorg. Deze slimme spelverdelers voor al het berichtenverkeer is waardevol voor het realiseren van bijvoorbeeld stille ic’s of veilige eenpersoonskamers op highcareafdelingen. En het kan een stuk efficiënter en prettiger werken voor medewerkers. Bovendien maakt een message broker het mogelijk om alarmsignalen en andere berichten uit moderne medische systemen en apparatuur toe te wijzen aan specifieke personen van het verplegend of verzorgend personeel. Uiteraard ook via hun smartphone.

Bezoek website

Tags: , , ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als