Online EMDR

Geverifieerd door redactie

Categorie: Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgGedurende een EMDR beeldbelsessie kan er momenteel geen passende afleidingstaak plaatsvinden welke noodzakelijk is voor een goede sessie. De huidige oplossing is om met vingers voor een webcam te bewegen of YouTube filmpjes te gebruiken. Door het ontbreken van goede afleidingstaken ondervinden therapeuten moeite met op de juiste manier EMDR aan te bieden gedurende een online behandeling.

Oplossing:

EMDR-Remote is een applicatie die in combinatie met een beeldbelsessie gebruikt kan worden om verschillende afleidingstaken aan een cliënt te tonen. Er zijn verschillende taken mogelijk die door de therapeut kunnen worden aangepast om zo het juiste intensiteit niveau te bepalen. Gedurende een sessie worden de SUD, VOC en eventuele notities opgeslagen om achteraf op cliënt niveau te kunnen bepalen hoe een sessie verlopen is.

De oplossing wordt via een browser aan de cliënt getoond en er is geen download voor nodig. Omdat er geen sprake is van het delen van een scherm is er ook geen vertraging of hapering gedurende de afleidingstaken. Daarnaast worden alle verzamelde datapunten volledig anoniem opgeslagen in een beschermde database.

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als