Ksyos

Geverifieerd door redactie

Categorie: Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgDigitale polikliniek

Verschillende zorginstellingen hebben door het coronavirus te maken met patiënten die afbellen en met medisch specialisten die vanwege lichte symptomen thuisblijven. Hierdoor kunnen veel poliklinische consulten niet doorgaan. Daarnaast overweegt een aantal zorginstellingen de deuren voor niet noodzakelijke zorg te sluiten om verspreiding van het virus te vertragen. Om de continuïteit van zorg te waarborgen, hebben ziekenhuizen de zorgverzekeraar gevraagd te helpen bij een oplossing om zoveel mogelijk consulten via videoconsult (VC) te kunnen laten plaatsvinden.

Ksyos heeft ervaring binnen haar eigen zorginstelling, maar ook in samenwerking met andere zorginstellingen met het inrichten van digitale poliklinieken waarbij VC’s fysieke bezoeken vervangen.

Ksyos maakt gebruik van een beproefde VC-oplossing voor de zorg, die voldoet aan alle privacy- en veiligheidseisen (NEN7510, ISO 270001, AES-encryptie). De servers staan in Nederland. De oplossing werkt op basis van WebRTC en P2P technologie. Het is daarmee voor de patiënt niet nodig om een applicatie te installeren en daarmee is het heel gebruiksvriendelijk. Met een mobiele telefoon of een laptop met camera en geluid kan een VC gedaan worden. Op de computer of laptop van de zorgverlener is alleen Google Chrome noodzakelijk, naast natuurlijk een camera en geluid. Werkwijze. De polikliniek assistent(e) bevestigt telefonisch een (bestaande live) afspraak met de patiënt en controleert of de patiënt minimale faciliteiten heeft voor VC.

De assistent(e) registreert de afspraak in de Ksyos VC-agenda. De patiënt ontvangt een e-mail met een link en instructies. Op het tijdstip van de afspraak klikt de patiënt op de link en komt in digitale wachtkamer. De medisch specialist krijgt een signaal en ziet welke patiënten er in de wachtkamer zijn en nodigt de volgende patiënt uit voor het consult. Het VC vindt plaats.

Met 4.500 medisch specialisten en paramedici en 7.500 huisartsen is Ksyos de grootste zorginstelling van Nederland. Samen zien we zo’n 2.000 mensen per dag. Dicht bij huis, zonder wachttijd en voor een eerlijke prijs. Van cardiologie en dermatologie tot oogheelkunde, slaap en GGZ: Ksyos maakt de zorg slimmer, beter en menselijker.

Bezoek website

Tags:


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als