Inforium

Geverifieerd door redactie

Categorie: Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgDe recente uitbraak van het Corona virus vanuit China heeft wereldwijd en ook in Nederland gevolgen voor de volksgezondheid. Zowel patiënten als zorgverleners hebben behoefte aan actuele betrouwbare informatie. Aangezien er onbetrouwbare informatie in omloop is kunnen ook uw patiënten/cliënten vragen hebben. Daarom hebben wij (de Stichting BetrouwbareBron en Inforium) besloten om alle zorgverleners in Nederland de mogelijkheid te geven patiënten en cliënten bij de betrouwbare actuele Coronavirus informatie van o.a. RIVM (overheid) en Thuisarts (artsen) te brengen. Hiermee kan ook landelijk snel ingesprongen worden op de actualiteit, nu en in de toekomst.

Het Inforium “Informatie nieuw Corona virus- februari 2020” ( verder “Corona virus 2020” genoemd) is een speciaal Inforium die transmuraal en zorgbreed beschikbaar komt. Indien uw patiënten/cliënten vragen hebben kunt u ze nu makkelijk van de meest actuele informatie voorzien. Dit Inforium heeft extra functionaliteit en is dus enigszins anders dan u gewend bent.

Door het gebruik van Inforium verbetert de communicatie tussen zorgverleners en patiënten doordat mondelinge informatie ondersteund wordt met digitale herhaalbare, betrouwbare informatie op maat. De informatie voor de patiënt komt rechtstreeks van de eigen vertrouwde zorgverlener en sluit aan bij de informatiebehoefte op dat moment. Gedurende het consult verstuurt de zorgverlener het Inforium, zodat de patiënt de informatie meteen na het consult al kan lezen in zijn of haar mailbox. Omdat een mailtje met informatie openklikken makkelijker is dan zelf zoeken, wordt ‘Dr. Google’ gepasseerd. Inforium brengt uw relevante informatie herhaalbaar bij patiënten. En maakt uw werk makkelijker en verhoogt het vertrouwen.

Bezoek website

Tags:


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als