Zaurus

Geverifieerd door redactie

Categorie: Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgDe digitale spreekkamers van Zaurus

Vanuit de digitale spreekkamers van Zaurus kunnen zorgverleners gemakkelijk en veilig beeldbellen met zorgvragers en andere zorgprofessionals. Daarnaast kunnen er in deze zelfde spreekkamers berichten en bestanden uitgewisseld worden. Deze communicatie is schaalbaar en volledig geïntegreerd in het zorgproces middels koppelingen met diverse zorginformatiesystemen.

Nu heel Nederland in sociale isolatie zit om het virus in te dammen, bieden videoconsulten uitkomst om de continuïteit van de zorg zo goed mogelijk te waarborgen. Waar mogelijk bieden zorgverleners zorg op afstand aan, zodat zorgvragers in minder grote getale de deur uit hoeven om zorg te ontvangen. Uiteraard kan niet alle zorg op afstand verleend worden, maar voor bijvoorbeeld het voeren van consulten in de GGZ, het constante monitoren van de gezondheidsstatus van chronische patiënten en het informeren van patiënten over het verdere verloop van hun behandeling kan beeldbellen uitkomst bieden.

Zaurus zet alles op alles om zorgorganisaties in de huidige situatie zo goed en snel mogelijk te ondersteunen. Greidanus: “We hebben extra servercapaciteit ingezet en monitoren de load voortdurend. Daarnaast staat ons team klaar om organisaties zo snel mogelijk live te krijgen op ons platform. We hebben ons platform zo robuust mogelijk neergezet, zodat we maximaal voorbereid zijn op het groeiende gebruik.” Zorgorganisaties die klant zijn bij Zaurus kunnen ook gemakkelijk extramuraal communiceren met andere zorginstellingen, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Zo kunnen ziekenhuizen bijvoorbeeld gemakkelijk schakelen met huisartsenposten en vice versa. Daarnaast krijgt iedereen die zich registreert op het platform kosteloos een basisversie tot de beschikking.

Bezoek website

Tags: ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als