Arts op afstand

Geverifieerd door redactie

Categorie: EerstelijnszorgArts op afstand levert via een veilige videoverbinding (waarnemend) huisartsen aan spoedposten en praktijken die extra mankracht kunnen gebruiken. Spoedposten en praktijken die onze (waarnemend) huisartsen inhuren krijgen een eigen account binnen de webapplicatie.

Een assistent kan via de beveiligde omgeving patiënten inplannen op momenten dat het op de spoedpost of praktijk te druk is om langs te komen. De patiënt krijgt per mail een uitnodiging van het digitale consult en wordt gevraagd om minimaal 10 minuten voorafgaand in de digitale wachtkamer plaats te nemen. Deze bereikt hij/zij via de link in de mail en kan via computer, tablet of mobiel gebruikt worden. Praktijken en spoedposten kunnen ook kiezen voor een digitaal inloopspreekuur. Dit werkt hetzelfde, alleen nu heeft de patiënt een aparte URL waarmee ze zelf zonder afspraak plaats kunnen nemen in de wachtkamer.

Zodra de patiënt in de digitale wachtkamer binnenkomt doorloopt hij/zij een paar stappen om de apparatuur te testen. Staat de microfoon aan, doet de camera het en is de internetverbinding stabiel. Er is niks zo vervelend om weg te vallen tijdens een persoonlijk gesprek met een arts. Mocht de apparatuur niet voldoende zijn voor een videogesprek dan wordt het een audio-gespek.

De artsen aan de andere kant zitten bij ons op kantoor of thuis in een afgesloten ruimte om een privé gesprek te kunnen voeren. Zij loggen op de geplande momenten in en zien de patiënten in de digitale wachtkamer. Zodra de (waarnemend) huisarts gereed is start hij een consult met de eerstvolgende patiënt. Tijdens het consult noteert de arts gegevens in een consultbrief die via een beveiligde verbinding met de praktijk van desbetreffend patiënt gedeeld wordt. (Waarnemend) huisartsen op afstand kunnen diagnoses stellen, doorverwijzen en er vooral gewoon zijn voor de patiënt.

Hiermee wordt de druk op artsen aanwezig bij spoedposten en/of praktijken verlicht en kunnen meer patiënten geholpen worden. Vooral nu tijdens de corona drukte!
Voor de patiënten is arts op afstand GRATIS. De artsen worden betaald door de spoedposten en praktijken die vervolgens declareren bij zorgverzekeraars.

Bezoek website

Tags: , ,


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als

MijnBezoek

Geplaatst in: Derdelijnszorg

MijnBezoek is het toegankelijke online platform om veilig het bezoek te organiseren