Online therapie

Geverifieerd door redactie

Categorie: Eerstelijnszorg, TweedelijnszorgOnline therapie

GZ-psycholoog Bart Vemer behandelt in zijn praktijk Aeffectivity therapy + coaching bijna al zijn cliënten online. Met behulp van e-health helpt hij Nederlanders die over de hele wereld wonen. ‘90% van alle interventies die ik via mijn praktijk doe, vindt online plaats.’

Aeffectivity biedt online hulp bij onder andere angstklachten en stemmingsklachten, waarbij het gesprek tussen cliënt en psycholoog deels of geheel via het internet verloopt. De gesprekken worden gevoerd door middel van een beveiligde videoverbinding of, indien mogelijk en gewenst, face-to-face in de spreekkamer. Aeffectivity is de eerste praktijk in Nederland die online therapie als werkvorm heeft gekozen en heeft hier inmiddels veel ervaring mee opgedaan.

Online therapie maakt dat een deel van de therapie tijd- en plaats onafhankelijk kan plaatsvinden. Jij bepaalt zelf wanneer je met jouw behandelprogramma aan de slag wilt gaan en wanneer je een afspraak wilt hebben met je behandelaar. Je kunt in je eigen vertrouwde omgeving werken aan je problematiek. Uit recente onderzoeken blijkt dat online therapie een zeer effectieve vorm van therapie is. De tevredenheid van cliënten is zeer hoog en online therapie wordt steeds meer gekozen door een grote groep Nederlanders.

Bezoek website

Tags:


Hoe kunnen zorgorganisaties snel aan de slag met een digitale dienstverlener?

De #coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn op zoek naar concrete toepassingen van #digitale #communicatie, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. We bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Meld oplossing aan

Gerelateerde oplossingen

Beeldbellen met de BBrain

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Brain Family D2 – Dementieklok – Bedienbaar met app Hét hulpmiddel voor

Livi, medische videoconsultaties

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Livi, de grootste digitale zorgverlener van Europa, lanceert vandaag (17 juni 2020)

Beeldoverleg

Geplaatst in: Derdelijnszorg

Veilig en betrouwbaar beeldbellen. Sinds de uitbraak van Covid-19 zochten we als